فهرست مطالب
Toggleقرارداد اجاره خودرو با راننده چگونه است؟
امروزه وب سایت های بسیاری وجود دارند که خدمات اجاره خودرو با راننده را ارائه می دهند. در نتیجه شما می توانید با جستجو در اینترنت، شرکت های مختلف را مقایسه کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنید. در این میان دفاتر مسافرتی نیز می توانند در زمینه رنت خودرو با راننده به شما کمک کنند. علاوه بر این می توانید از دوستان و آشنایانی که قبلاً از خدمات اجاره خودرو استفاده کرده اند، در مورد شرکت های معتبر و باکیفیت اطلاعاعت لازم را بپرسید. توجه داشته باشید که قیمت اجاره ماشین با راننده می تواند بسته به نوع خودرو، طول سفر و شرکت اجاره خودرو متفاوت باشد. پس حتما قبل از رزرو، ازچند شرکت مختلف قیمت بگیرید.
برخی از شرکت های اجاره خودرو خدمات اضافی مانند پذیرایی، راهنمای تور و مترجم ارائه می کنند. در نتیجه قبل از رزرو، حتماً در مورد خدماتی که شرکت ارائه می دهد، اطلاعات لازم را به دست آوربد. در ادامه ضمن آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به اجاره انواع ماشین، به طور مختصر با بخش فنی خودرو مانند سیستم ترمز ماشین آشنا می شویم.
اجزای سیستم ترمز ماشین (Brake System)
پیش از صحبت درباره اجاره خودرو با راننده، ابتدا با اجزای اصلی سیستم ترمز ماشین آشنا می شویم. سیستم ترمز یکی از مهم ترین بخش های هر خودرو است که وظیفهی کاهش سرعت و متوقف کردن آن را بر عهده دارد. این سیستم از اجزای مختلفی تشکیل شده که با همکاری یکدیگر کار می کنند. به طور کلی اجزای اصلی سیستم ترمز شامل موارد زیر است:
پدال ترمز: راننده با فشار دادن این پدال، فرآیند ترمزگیری شروع می شود.
بوستر ترمز: نیروی پای راننده را به نیروی هیدرولیکی قوی تر تبدیل می کند.
مِستر سیلندر: این بخش، نیروی هیدرولیکی را به لوله های ترمز انتقال می دهد.
لوله های ترمز: مایع ترمز را از سیلندر اصلی به سیلندرهای چرخ ها می رساند.
سیلندر چرخ: نیروی هیدرولیکی را به نیروی مکانیکی تبدیل می کند.
کالیپر یا کاسه ترمز: نیروی مکانیکی را به لنت ها انتقال می دهد.
لنت ترمز: با ایجاد اصطکاک با دیسک یا کاسه ترمز، سرعت چرخ را کاهش می دهد.
دیسک یا کاسه ترمز: قطعات دوار فلزی هستند که لنت ها با آنها اصطکاک ایجاد می کنند.
سنسورهای ABS: از قفل شدن چرخ ها در هنگام ترمزگیری ناگهانی جلوگیری می کنند.
سیستم ترمز دستی: در مواقع توقف اضطراری یا پارک کردن خودرو از آن استفاده می شود. با توجه به این مطالب در زمان اجاره خودرو با راننده، باید از بخش فنی ماشین نیز شناخت داشته باشید تا در صورت بروز مشکل بتوانید آن را حل کنید.
عملکرد کلی سیستم ترمز
در ادامه مطلب اجاره خودرو بدون راننده ، به طور مختصر با عملکرد سیستم ترمز آشنا می شویم. در زمان ترمز کردن، راننده با فشار دادن پدال ترمز، پیستون داخل سیلندر اصلی را به حرکت در می آورد. این حرکت، مایع ترمز را از طریق لوله ها به سیلندرهای چرخ ها می فرستد. در سیلندرهای چرخ، مایع ترمز موجب حرکت پیستون ها می شود. پیستون ها، لنت ها را به دیسک یا کاسه ترمز فشار می دهند. اصطکاک بین لنت ها و دیسک یا کاسه، سرعت چرخ ها را کاهش می دهد و در نهایت خودرو متوقف می شود. توجه داشته باشید که علاوه بر اجزای ذکر شده در بالا ، سیستم ترمز شامل قطعات دیگری نیز دارد. این قطعات مانند شیر ترمز، سوپاپ های هواگیری، نشانگر سطح مایع ترمز و … نیز می باشد.
لازم به ذکر است که سیستم ترمز انواع مختلفی دارد که در خودروهای مختلف از آنها استفاده می شود. رایج ترین نوع ترمز، ترمز دیسکی است که در چرخ های جلو و عقب اکثر خودروهای امروزی به کار می رود. نوع دیگر ترمز کاسهای است که در برخی از خودروها، به خصوص در چرخ های عقب، استفاده می شود. توجه داشته باشید که هنگام اجاره خودرو با راننده، حتماً از شرکتی که رانندگان واجد شرایط و حرفهای دارد، ماشین کرایه کنید. همچنین قبل از رزرو، نظرات مشتریان را در مورد رانندگان شرکت بخوانید.
قرارداد اجاره خودرو با راننده
در این بخش با قوانین و شرایط مربوط به اجاره خودرو با راننده آشنا می شویم. به طور کلی قرارداد اجاره خودرو با راننده سندی است که شرایط و ضوابط اجاره خودرو و خدمات راننده را مشخص می کند. این قرارداد بین دو طرف، یعنی شرکت اجاره دهنده و مشتری منعقد می شود. مواردی که باید در قرارداد اجاره خودرو با راننده قید شود شامل موارد زیر هستند:
اطلاعات مربوط به خودرو: نوع خودرو، مدل، سال ساخت، شماره پلاک و رنگ
اطلاعات مربوط به راننده: نام و نام خانوادگی، شماره تماس، گواهینامه رانندگی
تاریخ و زمان شروع و پایان اجاره
مکان تحویل و دریافت خودرو
هزینه اجاره: مبلغ اجاره، نحوه پرداخت، ودیعه
مسافت مجاز: حداکثر مسافتی که می توان با خودرو طی کرد
تعهدات شرکت اجاره دهنده: تعهدات مربوط به بیمه، تعمیرات و ارائه خدمات امدادی
تعهدات مشتری: تعهدات مربوط به رانندگی ایمن، عدم استفاده از مواد مخدر و الکل و عدم حمل بار غیرمجاز
فورس ماژور: شرایطی که در آن هیچ یک از طرفین مسئول فسخ قرارداد نیستند
حل و فصل اختلافات: روشی برای حل و فصل اختلافات احتمالی بین دو طرف
کلام آخر
قبل از امضای قرارداد و اجاره خودرو با راننده، باید تمام شرایط و ضوابط آن را به دقت مطالعه نمایید. همچنین در مورد هزینه اجاره و میزان ودیعه رنت ماشین، با شرکت اجاره دهنده صحبت کنید. علاوه بر این باید از شرکت اجاره دهنده در مورد مجوزها و بیمه های خودرو اطلاعات لازم را به دست آورید. توصیه می کنیم در قرارداد، تعهدات شرکت اجاره دهنده در قبال ارائه خدمات امدادی را قید کنید. در صورت تمایل به استفاده از راننده دو زبانه یا راننده ای با مهارت های خاص، این موضوع را در قرارداد بنویسید. قبل از شروع سفر، از سالم بودن خودرو و تجهیزات آن اطمینان حاصل کنید. در طول سفر، به قوانین و مقررات رانندگی احترام بگذارید و در صورت بروز هرگونه مشکل، به موقع با شرکت اجاره دهنده تماس بگیرید.
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! 0
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.